ODM98 Optinen teflongiga ODM08 art00

OP.DI.MA. on erityistä jalostettua synteettistä materiaalia, joka toimii läpikuultavana heijastimena. Tämä tarkoittaa sitä, että kun säteily tulee materiaaliin se heijastuu siitä materiaalin muokkaamana säteilynä. Tämä johtaa lähes täydelliseen diffuusiheijastukseen mikä on seurausta säteilyn hajaheijastumisesta sen osuessa materiaalin pintaan.

10 mm paksun ODM98:n  heijastavuus on jopa 98,5% näkyvän spektrin aaltoalueella ja minimiheijastavuuden 93% ollessa aaltopituusvälillä 250nm - 2,5µm. Muihin ominaisuuksiin (OP.DI.MA.) kuuluu lämpötilan vakaus aina 280° C saakka, aine ei liukene veteen eikä ole herkkä UV-säteilyn haurastavalle vaikutukselle. Materiaalin pinta on työstettävä kiiltoilmiön poistamiseksi. Se voidaan uudelleen työstää ja puhdistaa pidentämään käyttöikää. Tietenkin nämä erinomaiset ominaisuudet asettavat joitakin rajoituksia: materiaali voidaan valmistaa vain lohkona tai levynä. Tämä edellyttää materiaalin muokaamista haluttuun muotoon. Läpikuultavana aineena  heijastuksen taso riippuu ainepaksuudesta. Materiaalia ei voida käyttää pinnoiteena. Tälläisen materiaalin onnistunut käyttö edellyttää se on valmistettu asianmukaisesti.

ODM98, ominaisuudet:

1. Heijastuskyky  10mm paksulla materiaalilla:

ODM98 on paras OP.DI.MA.-materiaali antaen suurimman heijastavuuden UV-VIS-NIR aallonpituusalueella. Yli 10mm paksuisena heijastavuus on 98% +/- 1%, näkyvällä aaltopituusalueella 400-800 nm ja heijastavuusminimi  93%  koko aallonpituusalueella 250 nm - 2,5 µm.

giga ODM08 art01ODM98:n spektriheijastus (0 - 100%) skaala
giga ODM08 art02 ODM98:n spektriheijastus (98 - 100%) skaala..

2. Heijastuskyky <10mm paksulla materiaalilla:

Läpinäkyvät heijastimet heijastavat valoa itse materiaalin sisään ja läpi. Heijastavuus riippuu siis paksuudesta. Ohuempi materiaali, alempi heijastavuus koska  valoa menee enemmän materiaalin läpi.

giga ODM08 art03
Spektriheijastus (skaala 0 - 1) ylhäältä alas 1,5mm, 0,5 mm, 0,35mm ja 0,2mm

Näkyvän valon noin 70% heijastavuus saavutetaan ensimmäisten muutaman sadan mikrometrin materiaalipaksuudella. Joissakin tapauksissa suositeltua 10 mm paksuista materiaalia ei voida käyttää. Tyypillisiä esimerkkejä tapauksista, joissa 10mm paksua materiaalia ei voi käyttää ovat:

  • Heijastimet jotka ovat valmistettu ODM98-kalvosta
  • Veitsenterävissä (Knife-Edge) integroivan pallon aukoissa
  • Diffuusioikkunat

3. Pinnan vaikutus heijastuskykyyn:

Heijastustaso ja diffuusiheijastuksen laatu riippuu materiaalin ominaisuuksista, paksuudesta ja pinnan laadusta.  Mikä tahansa mekaaninen kulutus voi johtaa pinnan kiiltoheijastuksiin. Myös absortion määrä muuttaa ODM98 n heijastuskykyä. Optisesti haitalliset epäpuhtaudet, kuten rasva (sormenjäljet) tai öljy ovat samanlaisia kuin muutkin optiset komponentit. Jos pintaa ei voi puhdistaa käyttäen tislattua vettä (ilman painetta), materiaali on poistettava.

4. Ikääntymisominaisuudet:

ODM98 optinen vakaus; sen altistuessa suuritehoiselle optiselle säteilymäärälle, on yksi ratkaiseva tekijä verrattaessa muihin  heijastastusmateriaaleihin. Sen pitkän aikavälin vakauden laatu johtuu itse pohjamateriaalista, yhdessä huolellisen valmistusprosessin ja ISO 9001-sertifioidun laadunvalvonnan kanssa sillä ei ole todellista ikärajoituksia. UV-kestävyys on huippuluokkaa.

giga ODM08 art04

Yksi testi, kuten kuva näyttää  on ikääntymistesti jossa ODM98 heijastuskykyä on testattu 420 W halogeeni-metallihöyrylamppulla joka toimii 250-400 nm aallonpituusalueella. Testit joissa käytetty suuritehoisia ontelolasereita ja online-fluoresenssisensoreita vahvistavat että UV-kestävyyden muutos on minimaalista.

5. Suurin sallittu säteilyvuon tiheys:

Suurin sallittu säteilyvuotiheys ODM98 voidaan, kuten monet muut parametrit, kuvata vain  erityisiä esimerkkejä käyttäen. Sarjassa testejä ODM98 heijastuspinta altistui pulssilasersäteille. Laserin aallonpituus oli 1064 nm, keilan kohdistus halkaisija 200 um, pulssin pituus 200 us, toistotaajuudella 25 Hz ja keskimääräinen teho oli 21W. Huipputehokaan 4,2 kW , mikä antoi säteilyvuon tiheyksi 13.3 GW /m2, ei tuottanut havaittavia muutoksia. Pinnan epäpuhtaudet poistettiin itse laserilla koesarjan alussa.

6. Lämpötilaominaisuus:

ODM98 pystyy toimimaan korkeissa lämpötiloissa aina 280° C asti: Tämä mahdollistaa sen että materiaalia voidaan käyttää intensiivissä olosuhteissa. Tutkimukset heijastuskyvyn riippuvuudesta käyttölämpötilasta osoittavat, että se on erittäin vakaa.

giga ODM08 art05

Kuvan graafi osoittaa, että heijastuskyky pysyi vakaana tilan lämpötilan noustessa jopa + 100° C. Itseasiassa mitattu poikkeama oli kokeessa asetettujen toistotarkkuusrajojen sisällä. Jatkuva lämpötilasykli aina + 170 ° C asti aiheutti vain 1%:n muutoksen heijastavuuteen. Tämä johtuu materiaalin sisällä tapahtuvasta karaistumisesta korkeissa käyttölämpötiloissa. Tietenkin on otettava huomioon, että lämpötilan lisääminen vähentää mekaanista vakautta.

7. Työstäminen:

OP.DI.MA:n työstäminen. ei ole vaikeaa niille, joilla jonkin verran kokemusta muovin käsittelystä. Kaikki työstömenetelmät, kuten sorvaus, poraus, sahaus, jyrsintä, jne, ovat mahdollisia. Katso lisätietoja Asiakaskohtaiset työstöpalvelut -sivulta

8. Puhdistus:

ODM98 on kemiallisesti inertti ja se on stabiili happoja, emäksiä ja muita orgaanisia liuottimia vastaan. Erityinen valmistusprosessi antaa myös sille suuren mekaanisen vakauden. Nämä ominaisuudet tarkoittavat, että esimerkiksi  pöly, voidaan poistaa paperinenäliinalla (nukkaamattomalla, ilman painetta). Muut epäpuhtaudet voidaan poistaa vedellä / alkoholiseoksilla, metyleenikloridilla tai heksaanilla (heksaani on sopiva orgaanisiin epäpuhtauksiin). Kun puhdistetaan liuottimilla, nämä tunkeutuvat mikro-huokoisiin (amorfinen aine) muovirakenteisiin. Puhdistuksen jälkeen, jonka voi suorittaa käyttäen liuotimeen kasteltua paperia, muovi on "paistettava" lämpötilassa joka on lähellä liuottimen kiehumispistettä. Naarmut ja "kiillottuneet" alueet, jotka vähentävät heijastusominaisuudet voidaan poistaa hiomalla pintakerros hienolla vesihiomapaperilla. On suositeltavaa, että heijatuskalibrointi suoritetaan uudelleen puhdistuksen jälkeen.

Pyydä tarjous ja / tai lisätietoja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

sales1sales2

osoite1