Miksi värinhallinta on tärkeää?

Aivomme rekisteröivät näön avulla väritietoutta ja tätä käytämme alitajuntaisesti hyväksemme tehdessämme  erilaisia toimintapäätöksiä. Värit viestittävät meille nopeasti erilaisia asioita. Liikenteessä meidän on tehtävä nopeita päätöksiä värien vaihtuessa. Lastenvaunuissa istuvat lapset oppivat liikennevalojen merkityksen Vihreä = mennään ja Punainen = seis.

Me syömme värejä ja makuelämystemme mukaan muokkautuu iso osa ruokatottumuksistamme.

Yrityksille tuotemerkit ovat tärkeitä ja että liiketunnusten muoto ja värit toistuvat aina muuntumattomina kaikissa olosuhteissa. Nähdessämme tutun keltaisen värin, se saattaa tuoda nälän tunteSekakuvaen tai johdattaa meidät bensiiniasemalle.


Etsiessämme saksia silmämme hakevat oranssia väriä ja elintarvikekaupassa sininen tuo mieleen suklaan.
Jos yrityslogon muotoa ja väriä muutetaan, siitä ilmoitetaan näyttävästi monissa medioissa. Sama koskee elintarvikkeiden pakkausvärejä ja kokoja.

Jos olette ostamassa keittiökaapistoa ja varastotuotteessa  on yksi erisävyinen ovi, koette että tuote on virheellinen ja päätätte tilata tehtaalta kokonaan uuden kaapiston.

Mitaten Finland viestii logollaan värejä ja muotoja, jotka muodostavat kolmiulotteisen maailman.

Me kohtaamme päivittäin värejä, jotka viestittävät meille tärkeitä asioita ja tästä syystä pinta- ja valonväriä on mitattava teknisesti korkeatasoisilla ja luotettavilla mittauslaitteilla. Valoa
ja väriä oikein mitaten.

Värimittauksen historiaa

Suomessa paperiteollisuus on värimittauksen edelläkävijä, vaikka ensin mitattiinkin paperin vaaleutta. Ensimmäiset vaaleusmittarit otetitin käyttöön viisikymmentäluvulla ja ne yleistyivät vasta 1960 luvulla. Paljon myöhemmin  tulivat spektrofotometrit maali- ja tekstiiliteollisuuteen. 

Mittareiden tekniikka parani 1970 luvulla, hinnat alenivat tavoittaen uusia asiakkaita, kahvipaahtimoita, kemianteollisuutta ym.

Varsinainen läpimurto

Tämä tapahtui 1983 kun Minolta Camera esitteli ensimmäisen Tristimuluscolorimetrin Chroma Meter CR-100:n.KM

MittaritEnsimmäinen CR-100 värimittari toimitettiin Turoplast Oy:lle Kuopioon ja tänään tämä mittari on Oy Mitaten Finland Ab:n näyttelyssä toimintakunnossa. Laitetta käytettiin yhtäjaksoisesti vuoteen 2006 asti, jolloin Scantarp Oy vaihtoi sen Konica Minolta CM-2600d Spektrofotometriin.

Nopesti kansainvälistynyt Nokian monitori vienti vaati muoviteollisuudeltamme parempaa värilaatua.Tästä alkoi Konica Minolta mittareiden voittokulku kaikkialle teollisuuteemme.  

Silmämääräisestä värinmäärityksestä siirryttiin numeeriseen CIE L*a*b* värikieleen ja luotiin mittaukseen perustuva värilaadunvalvonta.

Pyytäkää meiltä tarjous teille sopivasta värinhallintajärjestelmästä.  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

sales1sales2

osoite1