Om Mitaten

Clipboard01

Oy Mitaten Finland Ab grundades 1994 för att kunna betjäna nordiska kunder med högklassigdehet  kunnande inom färg, plast, papper och kartong samt ljus och belysning. Vår första mycket kända leverantör var Konica Minolta med sina färg- och ljusmätare och senare expanderade vi vår verksamhet till ett bredare spektrum. I dag säljer vi instrument som mäter från 100 nm till 3000 nm. Optiska reflektans- och transmissions materialer hör också till våra mer kända produkter.

Vår princip är att alla våra leverentörer skall vara världsledande och kända inom sin branch och vara innovativa med högklassig teknik. 

I Norden har vi mörka vintrar och belysningen är mycket viktig överallt. Vi har ett brett sortiment av ljusmätningsinstrument av många olika leverantörer som kompletterar varandra.

Vi gör också ljusmätningar på gator och vägar runt omkring i de nordiska länderna. För dessa mätningar använder vi en  specialtillverkad kamera från TechnoTeam som mäter ljus spridning och UGR på gator och vägar.

Vår tyska leverantör Gigahertz-Optik har ett brett sortiment av instrument för UV-VIS-NIR spektratetrum inom ljus och bestrålning, integrerade sfärer och ljuskjällor samt- skärskilda ljusmätare för PAR, bilirubin och UV.

Vi levererar skräddarsydda delar och komponenter tillverkade av optisk teflon 200 nm – 2400 nm och reflektans standarder för spektrofotomätarnas kalibrering. Hos oss hittar du ett brett sortimet av olika reflektans -  öch transmissions- materialer. För IR-reflektans bjuder vi guld ytbeläggning för sfärer och andra olika komponenter.  Vit bariumsulfatfärg levererar vi i “ready mix” färdigt att belägga på olika material.

 

Mitaten betyder på svenska att mäta med!

 


Kontakt oss

+358 (0) 10 2866 070
Sales@mitaten.fi

osoite1