DIN Standardi 5032 Part 7 luokka B tuo valomittauksiin tarkkuutta!

Johtavana valomittauslaitteiden toimittajana olemme korostaneet DIN 5032 Standardin merkitystä laitevalinnoissa. LEDien valoteknisissä mittauksissa erottuvat jyvät akanoista! Mitattaessa otsikkoa vastaavalla tai korkeammalla A luokan mittarilla voi olla varma että saadut tulokset ovat oikein (edellyttäen että mittari on kalibroitu ja mitataan oikein). DIN standardissa määritellään maksimi väri- ja kosinikorjausarvot, lisänä lineaarisuus ja laitteelle on oltava tarjolla jäljitettävä kalibrointilaboratorio.

 

Standardit ovat aina hieman jäljessä.

Vaikka DIN 5032 Part 7 määrittää laitteille tarkasti tekniset suoritusarvot ei standardi vaadi mittareille integrointiaikaa. LEDien virransyöttöläheissä käytetään usein nk. PWM = Pulse width modulation-tekniikkaa joka näkyy digitaalikameroissa välkyntänä. Jos mittarin integrointiaika on liian lyhyt, mittaus voi osua tuohon pulssin katkokohtaan, jolloin mittaustulos jää paljon alle oikean arvon.

giga bts256-ef art01
Kuva: Pulssi mitattuna spektroradiometri BTS256 EF luksimittarilla

Liikenneviraston merkittävä normi.

Liikennevirasto julkaisi viime vuoden lopulla tie- ja katuvalaistukselle uudet mittaussuositukset. Siinä määritetään että luksimittaukset on suoritettava DIN 5032 part 7 luokka B vastaavalla mittarilla.

Mitaten Finland kiittää Liikennevirastoa tästä hyvästä päätöksestä!

Leif Wikgren


Myyntipäällikkö

Muuta

Mitaten FInland on mukana myös urheilutoiminnassa

Tiistaina 8.11. vihittiin käyttöön Vuosaaressa jäähalli jonka kenttävalaistus on toteutettu kokonaisuudessaan energiatehokkailla LED-valaisimilla. Easy Led Oy:n suunnittelema ja toteuttama valaistus on lajissaan Euroopan ensimmäinen.
Marko Urama Mitaten Oy:stä oli viikkoa ennen avajaisia suorittamassa luminanssimittauksia uudessa harjoitusjäähallissa.
Lue lisää

sales1sales2

osoite1