Pienen on oltava nopea

Kaksikymmentä vuotta sitten Mitaten Finland aloitti toimintansa. Silloin elettiin suuren laman jälkimainingeissa. Teollisuuden ja kaupan yrityksiä oli lopettanut toimintansa ja monet eivät pitäneet yrityksen perustamista järkevänä. Saimme Peter Korhosen kanssa kuulla monilta tahoilta - varsinkin tulevilta kilpailijoiltamme - että mahdollisuutemme pärjätä tulee olemaan vaikeaa. Nämä ihmiset eivät tienneet ettemme lähteneet tyhjältä pöydältä, vaan meillä oli takana jo pitkät työurat ja hyvät yhteydet teollisuuteen.

Meidän henkilökohtaisia osaamisiamme ja palveluhalujamme arvostettiin korkealle. Olimme tehneet  uraauurtavaa työtä Suomessa osaavien laitevalmistajien kanssa ja nyt päätimme yhdistää voimamme ja kerätä nämä saman katon alle Mitaten Finlandiin.
Yrityksen perustaminen oli helppoa, mutta osuvan nimen keksiminen kesti kauan. Eräänä aamuna isäni Rolf sanoi: ”Kaikkihan tehdään nykyään mitaten”.

20 vuotta oikein mitaten on kulunut nopeasti ja taas ovat kauppa ja teollisuus  suuressa muutosprosessissa.  Silloin 1994 elettiin elektroniikkateollisuuden,  kemian- ja paperiteollisuuden vahvaa investointiaikaa. Mitaten Finlandin  tuotteet saivat hyvän vauhdin markkinoille,  jossa ne edelleen kasvattavat markkinaosuuttaan. Teollisuus on jatkuvassa liikkeessä ja palveluyrityksen on pystyttävä nopeasti reagoimaan tekniikan muutoksiin. Mitaten Finlandin osaava henkilökunta ja hyvät laitetoimittajat  ovat monta kertaa olleet omalla alallaan edelläkävijöitä esittelemällä ennakkoluulottomasti uutta mittaustekniikkaa. Muutaman askeleen tekninen etumatka on hyödyksi myös asiakkaillemme. Asiakkaamme karsivat toimintojaan teollisuuden kiristyneen kilpailun vuoksi. Valmistajien halu investoida mittauslaitteisiin on vähentynyt mutta mittauspalveluita halutaan ostaa yhä enemmän. Mitaten Finland  on jo vuosien ajan tarjonnut mittaus- ja 3D-laserskannauspalveluita edustamillaan  laitteilla.

Seuraava vuosi tulee olemaan monien mielenkiintoisten tapahtumien aikaa joten näitä uudistettuja sivuja kannattaa seurata tiiviisti.

Kiitämme kaikkia asiakkaitamme hyvästä yhteistyöstä.

Leif Wikgren ja Peter Korhonen

 

 

Muuta

Mitaten FInland on mukana myös urheilutoiminnassa

Tiistaina 8.11. vihittiin käyttöön Vuosaaressa jäähalli jonka kenttävalaistus on toteutettu kokonaisuudessaan energiatehokkailla LED-valaisimilla. Easy Led Oy:n suunnittelema ja toteuttama valaistus on lajissaan Euroopan ensimmäinen.
Marko Urama Mitaten Oy:stä oli viikkoa ennen avajaisia suorittamassa luminanssimittauksia uudessa harjoitusjäähallissa.
Lue lisää

sales1sales2

osoite1