Valaistu ympäristömme vaihtaa visuaalista ilmettä!

LED tiedot frame

LEDien tulo, osaksi valaistua ympäristöämme,  on vaikuttanut valaistun värimaailmamme muuttumiseen. Perinteiset hehku- ja halogeenilamput ovat väistymässä uusien valolähteiden tieltä!


LEDien kuluttajapakkauksissa puhutaan valon värilämpötilasta ja väri-indeksistä RA. Usein kuulee puhuttavan että tämä Ledi vastaa hehkulamppua = sama kelvinarvo. Vaikka kelvinarvot ovat samat tai lähellä toisiaan on visuaalinen vaikutelma erilainen. 

Kotien sisustus perustuu usein kangasverhoiluun ja tekstiileihin. Näissä materiaaleissa esiintyy eniten Metameriaa joka on värimaailman ongelmallisin asia. Alla olevissa kuvissa on Led-valokaapissa Suomen Siniristilippu jossa Metameria näkyy erittäin selvästi.

  Led Kelvin 6400
blog 201501 led kelvin 6400
  Led Kelvin 3100
blog 201501 led kelvin 3100

Suomalaisten kotien valaistus on perustunut lämminsävyiseen hehkulamppuun ja nyt se voi muuttua kylmemmäksi, punaisuuden vähentyessä. Uusilla valolähteillä toteutettava valaistus voi pakottaa uusimaan koko kodin värikartaston. Sama koskee myös julkisia tiloja.

Mitaten Finland on erikoistunut pinta- ja valoväriasioihin, tarjoamme mittauslaitteita ja konsultointia Metamerian selvittämikseksi.

Valoterveisin

Leif Wikgren

Muuta

Mitaten FInland on mukana myös urheilutoiminnassa

Tiistaina 8.11. vihittiin käyttöön Vuosaaressa jäähalli jonka kenttävalaistus on toteutettu kokonaisuudessaan energiatehokkailla LED-valaisimilla. Easy Led Oy:n suunnittelema ja toteuttama valaistus on lajissaan Euroopan ensimmäinen.
Marko Urama Mitaten Oy:stä oli viikkoa ennen avajaisia suorittamassa luminanssimittauksia uudessa harjoitusjäähallissa.
Lue lisää

sales1sales2

osoite1